Na TikToku je postao viralan video obroka za koji autor tvrdi na je snimljen u Bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju.

Mnogi su sa čuđenjem gledali šta je servirano pacijentima.

Grah sa piletinom nije toliko ustaljeno jelo na našim prostorima, ali oni koji su imali priliku da ga probaju kažu da je fantastičan.

Recept


Sastojci za 3 porcije

4 čena bijelоg luka

3 g aleve paprike

3 zrna bibera

5 g brašna

200 g crnog luka

500 g pilećeg filea

300 g pasulja

5 g soli

10 ml ulja

3 g vegete

Započni pripremu

Ostavite pasulj da nabubri preko noći. Sutradan prospite vodu i sipajte litar vode.

Kada voda proključa, prospite je i sipajte novu. Dodajte isjeckani crni i bijeli luk, isjeckanu šargarepu, začinite solju, biberom, vegetom i dodajte meso isjeckano na kockice.

Kada pasulj i meso budu skoro kuvani, pripremite zapršku: u maloj šerpi na malo ulja propržite isjeckani crni luk. Kada luk postane staklast, dodajte malo aleve paprike i brašna.

Promiješajte i nalijte zapršku u šerpu. Kuvajte još desetak minuta uz miješanje. Servriajte i uživajte u ovom obroku!

Prijatno!