Iako danas predstavlja viralni trend na društvenim mrežama, Dajana ga je svakog jutra uživala još početkom devedesetih.
Nakon razvoda od princa Čarlsa 1992. godine, princeza je usvojila zdraviji stil života. Njen tadašnji kuvar, Daren Mekgrejdi, otkrio je da je Dajana prvi put probala bircher musli u švajcarskoj klinici i odmah ga zavoljela. Po povratku u London, insistirala je da joj se priprema svaki dan.
Zašto je doručak princeze Dajane i dalje omiljen?
Ovaj doručak nije bio samo trend već i nutricionistički pogodak: ovsene pahuljice bogate su vlaknima, beta-glukanom, magnezijumom, gvožđem i B vitaminima, a priprema je brza i jednostavna.
https://aloonline.ba/vip/osvetnicka-haljina-kombinacija-princeze-diane-o-kojoj-se-i-danas-prica-foto-video/
Možete ga kombinovati sa grčkim jogurtom za više proteina, svježim voćem poput borovnica, jagoda ili malina, orašastim plodovima i sjemenkama za dodatne masti i teksturu, kao i sa cimetom ili medom za dodatni ukus.
Sastojci (1 porcija):
50 g valjanih ovsenih pahuljica
100 ml mlijeka ili biljnog mlijeka
1 kašika punomasnog grčkog jogurta
1 svježa rendana jabuka
Sok od ½ limuna
1 kašičica meda (opciono)
Šaka bobičastog voća
Šaka sjeckanih badema
Po želji: chia ili lanene semenke
Priprema:
U činiji pomješajte ovsene pahuljice i mlijeko.
Dodajte jogurt, rendanu jabuku i limunov sok.
Ostavite da odstoji u frižideru preko noći.
Ujutru dodajte bobičasto voće, orašaste plodove i eventualne dodatke po želji.
Doručak princeze Dajane postao je lifestyle simbol, biran od strane influensera širom svijeta kao “zdrav desert za doručak”. Ovaj obrok spaja uživanje i zdrave navike – upravo ono što je Dajana željela da postigne u svom životu.
Jednostavan, ukusan i hranljiv – doručak princeze Dajane nikad ne izlazi iz mode, savršen za sve koji žele brz i zdrav početak dana.
(Ona.rs)