OBROK ZA PRAVE GURMANE Kvrguša – starinsko jelo sa piletinom
AloOnline.ba | Žena ∙ 28.03.24 06:00 ∙ 0
Potrebni sastojci:
400-500 gr. brasna
2 jaja
jedno pile
pavlaka
mlijeko po potrebi
so (i vegeta)
ulje
Pripremanje:
U brašno dodamo jaja, posolimo i mlakom vodom umutimo u jednoličnu, ne previše gustu, smjesu.
Smjesu izlijemo u dobro pomašćenu tepsiju, koju smo prethodno zagrijali u rerni. Po smjesi poslažemo posoljene komade pilećeg mesa. Piletinu možemo prethodno kratko da prepečemo sa obje strane, a nakon redanja u zagrijano tijesto, po želji može da se pospe vegetom
Kvrgušu pečemo 20-30 minuta.
Kada je pečena, zalijemo je pavlakom, po mogućnosti domaćom, u koju se po potrebi može dodati i malo mlijeka, i vratimo još kratko u rernu da se zapeče.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
SAVRŠEN SPOJ POVRĆA Krem sataraš
05:30 ∙ Žena ∙ 0ZAPEČENA TJESTENINA Fino, jednostavno i jeftino
12:53 ∙ Žena ∙ 0PRIJEDLOG ZA RUČAK Šnicle punjene sirom
10:47 ∙ Žena ∙ 0Žena
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Recepti ∙ 0SAVRŠEN SPOJ POVRĆA Krem sataraš
05:30 ∙ Recepti ∙ 0vremenska prognoza
16°C
Sarajevo
11°C
Banja luka
16°C
Mostar
10°C
Tuzla
8°C
Bihać
16°C
Bijeljina
16°C
Zenica
11°C
Prijedor
16°C