BOGAT VITAMINOM A Razlika između margarina i maslaca
Aloonline.ba | Žena ∙ 24.03.24 19:47 ∙ 0
Pravi se od mlijeka ili umućene pavlake. Ima visok sadržaj zasićenih masti ali i vitamine A i E.
Mliječni proizvod napravljen od biljnih masti. nastaje industrijskim procesom hidrogenizacije biljnih ulja. Ono što je loša strana ovog procesa je nastajanje transmasne kiseline koje štetno utiču i na krvne sudove. Pogodan je zbog niže cijene, manje kalorija i tečnije strukture. Za mazanje na hljeb npr pogodniji je margarin dok je za prženje bolji maslac, prenosi Alo.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
Žena
ZASLADITE DAN Kolač od mandarine
15:02 ∙ Recepti ∙ 0vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C