MEKANE KAO DUŠA Pekarska tajna za najukusnije vazdušaste kiflice
Aloonline.ba | Žena ∙ 11.01.24 10:06 ∙ 0
Sastojci:
700g brašna
1/2 kašičice soli
4 kašike šećera
30 g. kvasca
50 ml. ulja
350 do 400ml. vode
200g. putera ili margarina za premazivanje
300g. pekarskog termostabilnog krema- možete i običan krem ili džem
Priprema:
Umijesiti tijesto od aktiviranog kvasca, brašna, soli i ulja. Kada tijesto nadođe, premažite sa margarinom ili maslacem pa filujte sa kremom ili džemom i pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.
Tajna vazdušastog tijesta je u tome što se tijesto podijeli u jufkice, a svaka jufkica se obilno namaže maslacem, presavije i ostavi u frižider da nadođe. Nakon toga se razvija, filuje i peče, prenosi Stil.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- kiflice
- PEKARSKE TAJNE
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C