FENOMENALNI PREBRANAC SA KOBASICOM Pikantan i aromatičan, prste da poližete
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 11.01.24 12:04 ∙ 0
Ovaj začinjeni obrok dugo će vas držati sitim, izuzetnog je ukusa i pogodan za ove hladne zimske dane
Sastojci:
500 g bijelog pasulja
500 g crnog luka
2 kašike aleve paprike
2 para kobasica
lovorov list
so
sušena nana
majoran
kim
Priprema:
Potopite pasulj u hladnoj vodi prethodno veče pa ga pustite da prenoći. Sutradan procijedite pa nalijte hladnu vodu i stavite na vatru da provri. Onda procijedite ponovo i nalijte dovoljno hladne vode da prekrije pasulj. Nakon vrenja smanjite temperaturu, pa dodajte lovorov list, so i kim. Kuvajte otprilike jedan i po sat. U tavu sa zagrijanim uljem dodajte luk isječen na kolutove, i pržite oko 10 minuta. Zatim smanjite temperaturu pa dodajte alevu papriku. Sve dobro promješajte pa kratko propržite. Vodite računa da ne zagori aleva paprika. Prijatno!
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recepti
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C