ČUVENI KOLAČ Rigojanči – sa aromom nesvakidašnje ljubavi
RECEPT
Patišpanj (za dvije kore):
10 jaja, 10 kašika šećera,
10 kašika brašna, 2 kašike vode.
Fil:
1 kg slatke pavlake, 250 g prah šećera, 4 kašike
kakaoa, 2 kesice vanilin šećera i malo mlijeka (tek da se
razredi pavlaka, ako je gusta).
Glazura:
100 g čokolade „menaž“, 50 g putera, malo mlijeka ili vode.
Za jednu koru – umutiti pet jaja (odvojeno bjelanca i žumanca), dodati šećer i brašno, kašiku vode… Peći koricu na 180 stepeni, 15 minuta. Zatim umutiti i ispeći drugu… Jednu koricu isjeći na jednake kvadrate (20 komada).
Za fil – u pavlaku dodati sitan šećer, razrijediti malo mlijekom i uz mućenje mikserom pri srednjoj brzini, dodavati kašiku po kašiku kakaoa. Pojačati brzinu i mutiti dok masa ne postane sasvim čvrsta. Oprez, ne mutiti previše dugo da se ne bi dobio puter…
Filovati donju koru, poravnati, pa odozgo poslagati kvadratiće druge kore i preliti ih glazurom.
Za glazuru – istopiti čokoladu i puter na blagoj temperaturi.
BONUS VIDEO: