RUSKI SPECIJALITET Sočne piroške sa mljevenim mesom i krompirom (RECEPT+VIDEO)
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 03.12.22 21:59
∙ 0
Sastojci:
- 700 g krompira
- 400 g mljevenog mesa po izboru
- so, paprika, peršun, mirođija
- 1 čen bijelog luka
- 1 struk praziluka
- 1 paradajz
- 2 jajeta
- 500 g brašna
Priprema:
Na ulju propržite crni i bijeli luk pa dodajte mljeveno meso.
Dinstajte pa začinite i dodajte sjeckan paradajz.
Krompir ogulite, isjecite na manje komade i stavite da se kuva u posoljenoj vodi.
Kada je gotov procijedite i izgnječite ga.
Sačekajte da se malo ohladi pa dodajte jaje i mješavinu sa mesom. Sve sjedinite.
Ubacite sjeckan praziluk, peršun, mirođiju i brašno pa umijesite rukama. Ruke malo nauljite pa uzimajte smjesu, formirajte željeni oblik i pržite ili pecite u rerni po izboru.
Pogledajte korak po korak uputstvo za pripremu:
Možda vas zanima
ČAROLIJA OKUSA Pita s povrćem
06:00 ∙ Žena ∙ 0OVO MORATE PROBATI Posna mimoza salata
13:24 ∙ Žena ∙ 0Žena
ČAROLIJA OKUSA Pita s povrćem
06:00 ∙ Recepti ∙ 0Najnovije
Najčitanije
Sport
vremenska prognoza
11°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
7°C
Mostar
3°C
Tuzla
4°C
Bihać
6°C
Bijeljina
7°C
Zenica
3°C
Prijedor
13°C