KAKO JE EVA LONGORIJA SKINULA 20 kg? Zabavna aktivnost glumicu „utegla“ do neprepoznatljivosti
Glumicu Evu Longoriju (47) televizijska publika širom svijeta najbolje pamti po ulozi u seriji „Očajne domaćice“ koja joj je donijela planetarnu slavu.
Zanosna Gabriel zavrtjela je glavu mnogim muškarcima u seriji, ali i u stvarnosti, a brojne su žene sanjale njenu savršenu liniju bez i jednog grama viška.
Da ni njoj ipak nije sve savršeno i da se itekako može udebljati pokazala je kad je zatrudnjela sa svojim prvim djetetom, sinčićem Santiagom, a nakon porođaja se, kao i svaka žena, suočila s viškom kilograma.
Lijepa Eva tad se našla na meti zlobnika, no na komentare se nije osvrtala, niti je sebi dozvolila da podlegne pritisku i požuri sa skidanjem kilograma.
Međutim, Eva je itekako skinula sve eventualne viškove, a njene novije fotografije s plaže u španskoj Marbelji dokazuju da je jednako vitka kao u svojim najboljim danima.
Dok su se svi pitali kako joj je to uspjelo, Eva je gostujući u emisiji kod Ellen DeGeneres otkrila da joj je u tome pomogla jedna vrlo zabavna aktivnost- skakanje na trampolini.
Eva skače po sat vremena dnevno, a tako je uspjela skinuti više od 20 kilograma koje je dobila u trudnoći.
– Jako je zabavno! I dobro je za moja koljena jer sam stara. Nekad sam trčala, više to ne mogu. Trampolina je jako dobra za vas. Odlična je za moje tijelo. Pogledajte što mi je napravila, ispričala je Eva ranije.
Nažalost, samo treninzi nisu dovoljni za gubitak kilograma već tu presudnu važnost ima i prehrana.
Nakon što je rodila 2018., prestala je konzumirati šećer, tjesteninu i alkohol, a najčešće jede organske i svježe namirnice.
Takođe, trudi se da joj svi obroci budu povrće bogato vlaknima poput kelja i špinata. Nakon obroka, voli pojesti orahe s jogurtom, a trudi se izbjegavati šećer i ugljene hidrate.
Međutim, i ona je samo čovjek pa se zdrave prehrane ne drži slijepo, već jednom sedmično sebi dozvoli ‘cheat day’ kad voli pojesti pizzu ili čips, a budući da nije ljubitelj slatkoga, nema problema s izbjegavanjem slatkiša.
Za doručak najčešće jede kajganu od bjelanjaka i svježe voće, za ručak piletinu ili ćuretinu s povrćem kuvanim na pari, a za večeru je tu riba s povrćem, takođe pripremljenim na pari.
Njeni međuobroci se najčešće sastoje od svježih krastavaca koje začinjava sokom od limuna, jabuke i sir ili maslac od kikirikija, a voli i jogurt od vanilije.
BONUS VIDEO: