ČUVENO NJEMAČKO JELO Špecle sa sirom i šunkom
ALOONLINE.BA/NAJŽENA.RS | Žena ∙ 10.06.22 11:42 ∙ 0
Špecle su tjestenine napravljene od svježih jaja, koje nalazimo i u kuhinjama Tirola, Austrije, Nemačke, kao i Slovačke, Češke, Mađarske
Sastojci:
- 300-400 g špecle
- 200 g šunke
- 2 dl pavlake za kuvanje
- 100 g kačkavalja
- po ukusu origana
Priprema:
Špecle obariti u slanoj kipućoj vodi (oko 10-12 minuta ili po upustvu sa pakovanja).
Šunku isjeckati i malo propržiti, a zatim je naliti pavlakom za kuvanje i ostaviti da malo prokrčka. Zatim ovaj preliv pomiješati sa špeclama i usuti u vatrostalnu činiju u kojoj će se peći.
Posuti preko rendanim kačkavaljem i po ukusu origanom. Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni vrlo kratko – tek da se kačkavalj otopi i dobije lijepu boju. Sjeći na kocke i služiti.
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C