KAJGANA SA PARADAJZOM Brz i lagan doručak koji djeca obožavaju
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 08.06.22 12:43 ∙ 0
Sastojci:
- 8 jaja
- 2 kašike brašna
- 750 g paradajza
- 1/2 kašike kisele vode
- 2 kašike ulja
- 2 kašike isjeckanog peršunovog lista
- biber
- so
Priprema:
Umutiti jaja pa ih dodati brašno i mineralnu vodu. Posoliti i pobiberiti. Paradajz preliti vrelom vodom, oljuštiti i rasjeći na četri dijela, pa ga dinstati na malo ulja. Pred kraj dinstanja posoliti i dodati isjeckan peršunov list. Zatim pomiješati sa razmućenim jajima i ispržiti kao kajganu.
Možda vas zanima
vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
3°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
15°C