Sastojci:

- 400 ml mlake vode

- 1 kašičica šećera

- 2 kašičice soli

- 8 g suvog kvasca

- 1-2 kašike ulja

- 550 g brašna

Za fil:

- kisela pavlaka

- feta sir

Priprema:

U toplu vodu dodajte kvasac i šećer, pa promiješajte. Zatim dodajte brašno i so, pa umijesite tijesto.

Nauljite ga i stavite u posudu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da naraste, nekih 20 minuta.

Podijelite na 12 dijelova od kojih ćete oblikovati loptice. U posudi pomiješajte izmrvljeni feta sir sa pavlakom.

Uzmite jednu lopticu, malo nauljite ruke, pa je što tanje razvucite. Nafilujte, pa preklopite ivice malo i urolajte.

Tako uradite sa svim lopticama od tijesta. Pržite ih u zagrijanom ulju, prenosi Superžena.

BONUS VIDEO: