Potrebno je:


  • 2–3 glavice crnog luka

  • 2 šargarepe

  • 1 veća tikvica

  • 2 krompira

  • 1 veza peršuna

  • 200 g paradajza (svježeg ili iz konzerve)

  • 2 lovorova lista

  • maslinovo ulje

  • so

  • biber po ukusu


Priprema:

Isjeckajte sitno crni luk pa oljuštite krompir,tikvicu i šargarepu i isjecite na kockice. Dodajte pasiran paradajz. Zagrijte malo maslinovog ulja u dubokom loncu pa dodajte crni luk i dinstajte, sve dok ne postane staklast. Umješajte šargarepu i dinstajte još par minuta. Onda dodajte krompir i tikvicu pa povrće prelijte vodom. Posolite i pobiberite pa dodajte lovorov list. Zatim kuvajte na srednjoj vatri sve dok povrće ne omekša, oko pola sata. Dodajte paradajz i kuvajte još 10 minuta. Na kraju pospite čorbu sjeckanim peršunom.