Potrebno je:
- 2–3 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 veća tikvica
- 2 krompira
- 1 veza peršuna
- 200 g paradajza (svježeg ili iz konzerve)
- 2 lovorova lista
- maslinovo ulje
- so
- biber po ukusu
Priprema:
Isjeckajte sitno crni luk pa oljuštite krompir,tikvicu i šargarepu i isjecite na kockice. Dodajte pasiran paradajz. Zagrijte malo maslinovog ulja u dubokom loncu pa dodajte crni luk i dinstajte, sve dok ne postane staklast. Umješajte šargarepu i dinstajte još par minuta. Onda dodajte krompir i tikvicu pa povrće prelijte vodom. Posolite i pobiberite pa dodajte lovorov list. Zatim kuvajte na srednjoj vatri sve dok povrće ne omekša, oko pola sata. Dodajte paradajz i kuvajte još 10 minuta. Na kraju pospite čorbu sjeckanim peršunom.