Potrebno je:

20 g kvasca

200 ml mlijeka

5 kašika ulja

jedno jaje

po jedna kašičica soli i šećera

380 g brašna (meko, tip 400)

70 g kisele pavlake

50 g margarina

Za fil:

80 g sira

50 g šunke

Priprema:

Rernu zagrijte na 260 stepeni. U jednu posudu stavite kvasac, šećer, toplo mlijeko, ulje (jedno jaje izmutite u šolji i dvije kašike ostavite u istoj) ostatak sipajte u vanglicu i izmiješajte da se kvasac istopi. Ostavite da odstoji pola sata. U nadošlo tijesto dodajte postepeno brašno i so, pa ga zamijesite da dobijete loptu. Ostavite pola sata pa premijesite i podijelite na dvije loptice. Ostavite još 15 minuta, pa oklagijom napravite dva tanja kruga. Jedan krug premažite pavlakom, pa stavite drugi preko njega i narendajte margarin. Isijecite na četvrtine pa svaku na tri trougla. Nanesite fil i urolajte u kiflicu. Premažite jajetom kiflice pa pospite susamom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrijanoj na 260 stepeni, prenosi Trpeza.

BONUS VIDEO: