Potrebni sastojci:


500 g brašna

2 dl ulja

2 dl mlijeka

1 kvasac

1 prašak za pecivo

malo soli

3 supene kašike kakaa

Preljev:

2 dl vode

400 g šećera

Način pripreme:


Sve sastojke za kiflice, sem kakaa, pomiješati.

Tijesto podijeliti u dvije jednake smjese i u jednu dodati 3 kašike kakaa

Dobijena dva tijesta svako posebno umjesiti, rasklagijati u jufke i od svakog tijesta formirati oblik pravougaonika odnosno oblik kao da pravite rolat, ali ne uvijate tijesto u rolat, samo napravite taj oblik. Tako formirana dva posebna tijesta svako isjeći na 6 jednakih dijelova od kojih formirate jufkice.

Jufkice rasklagijati naizmjenično jedno bez kakaa i jedno sa kakaom i tako i ređati po izboru. Svaki “list” tijesta sijeći na 8 dijelova, tj. trouglova i umotati ih u kiflice.

Kiflice peći dok ne porumene. Za preliv se prokuha voda i šećer i kiflice se umaču u tu vodu dok su vruće, piše Foodolina.

BONUS VIDEO: