Sastojci:


500 g kora za pitu (najbolje tankih)

1 kg rendane bundeve

1 čaša od jogurta

1 čaša ulja

1 čaša griza

2 čaše šećera

1 kesica praška za pecivo

1-2 kašičice cimeta

šećer u prahu za posipanje

Priprema:


Pomješajte jogurt, ulje, griz, šećer i prašak za pecivo, pa sve lagano izmješajte varjačom. Bolje bi bilo izabrati činiju srednje veličine.

Uzmite jednu koru, premažite je sa malo fila, stavite drugu koru, ponovo stavite fil, a zatim rasporedite oko 150 grama rendane bundeve.

Ako volite cimet, pospite ga po bundevi. Urolajte pitu, premažite je preostalim filom i stavite u prethodno podmazan pleh.

Na isti način utrošite preostale kore i fil. Od jednog pakovanja kora napravićete osam rolovanih pita.

Pecite na 180 stepeni dok pita ne porumeni. Isjecite na komade, po želji pospite šećerom u prahu i poslužite, prenosi "Ona".

BONUS VIDEO: