Sastojci:


500 g tjestenine

1 glavica svježeg kupusa, nasjeckanog na kocke

1  kašičica soli

2 kašike ulja ili svinjska mast, za prženje

biber, po ukusu

Priprema:


Prokuvajte veliki lonac lagano posoljene vode. Dodajte tjesteninu i kuvajte 8 do 10 minuta ili dok ne postane al dente. Ocijedite i ostavite sa strane.

U međuvremenu, u veliku posudu na jakoj vatri dodajte kupus i so te poklopite. Povremeno promiješajte da se ravnomjerno skuva. Kuhajte s poklopcem 10 minuta ili dok kupus ne omekša i pusti vodu.

Skinite poklopac i nastavite kuvati daljnjih 10 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte ulje ili svinjsku mast te dobro promiješajte.

Pripazite da nastavite s miješanjem i da se ne lijepi za dno - kuhajte daljnjih 10-15 minuta dok ne poprimi zlatnu boju.

Gotovi kupus dodajte tjestenini i dobro promiješajte te prilagodite začine.

Poslužite toplo, a ako želite pospite preprženom slaninom, piše Index.hr.

BONUS VIDEO

;t=2282s