SASTOJCI:
120 g maslaca
pola kašičice cimeta
100 g smeđeg šećera
4 banane
sok od pola limuna
1 jaje
90 g šećera
1 vanilin šećer
150 ml jogurta
110 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
PRIPREMA:
Kalup za tortu prečnika 24 cm obložite pek-papirom, a stranice namastite maslacem.
U manjoj posudi otopite u karamel 80 g maslaca, cimet i smeđi šećer, pa ulijte na dno kalupa. Banane narežite na deblje kolutiće, prelijte ih limunovim sokom i poslažite po dnu kalupa preko karamela. Jaje, bijeli šećer i vanilin šećer pjenasto umutite, pa dodajte 40 g otopljenog maslaca i jogurt.
Umiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Smjesu prelijte preko banana i stavite da se peče tridesetak minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. Kolač ostavite da se ohladi, pa ga preokrenite na tanjir za posluživanje tako da banane dođu na vrh, piše Domaćica.
BONUS VIDEO
;t=2282s