Sastojci:


  • 1 komad kom veće tikvice

  • 1-2 komafa krompira

  • 10 dkg (šaka) karfiola

  • 10 dkg (šaka) brokule

  • 10-15 dkg mladog sira

  • 5 dkg feta sira

  • 1-2 komada jaja

  • 5 dkg ribanog žutog sira ili bijelog (travnički)

  • oko 1 dcl vrhnja za kuhanje


Priprema:

Krompir i tikvicu isjeći na pločice. Svo povrće staviti uz dodatak soli da se malo obari nekih 5-6 minuta da malo omekani.

Povrće ocjediti.  Posudu u kojoj ćete peći malo pouljiti . Poredati povrće.

Mladi sir, fetu,  jaja, ribani sir, vrhnje za kuhanje izmješati da se dobije srednje gusta smjesa..
Povrće preliti smjesom od sira i jaja. Posuti gore malo sa parmezanom i staviti da se peće 20-30 minuta  na 180 stepeni dok porumeni i uvrije tekućina. Možete malo i pojačati temparaturu na par minuta.