ISPROBAJTE TEHNIKU koja djeluje: Kako da brže skuhate pasulj
Jelo koje je mnogo omiljeno kako u Srbiji tako i na Balkanu.
Međutim, zbog njegove pripreme domaćice imaju problem jer se dugo sprema. Zato ćemo Vam otkriti dvije metode kako da riješite taj problem.
- Soda bikarbona
Mnoge domaćice koriste opštepoznatu tehniku da potope pasulj preko noći. Da bi se brže skuhao koristite sodu bikarbonu.
Ono što treba da uradite jeste da u prvoj vodi dodate kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka nekih 15 minuta pa ga onda ocijedite. Poslije dodadjte malo ulja.
2. Domaća rakija
Pasulj koji ćete kuvati nalijte hladnom vodom u odnosu 4:1 , odnosno da na pola kilograma pasulja, ide dva litra vode. U to dodajte 50 ml rakije i sve zajedno prokuvajte. Kada na ovaj način kuvate pasulj , iskustvo kaže da je dovoljno da se krčka 45-50 minuta i da bude potpuno spremljen.
Naravno da vrijeme koje ćete potrošiti za kuvanje najviše zavisi prije svega od njegove vrste i kvaliteta. Nekvalitetan i stari pasulj se teško kuva i može da ostane „žilav“ i poslije duge termičke obrade.