ZASLADITE VIKEND Torta sa jagodama i ananasom
D.M.L./ALOONLINE.BA | Žena ∙ 18.09.21 09:23 ∙ 0
Potrebni sastojci:
8 jaja,
8 kašika šećera,
8 kašika pšeničnog brašna,
prašak za pecivo,
5 kesica pudinga od vanile,
5 kesica šlaga,
500gr jagoda,
300gr ananasa,
100gr margarina,
2l mlijeka
Postupak pripreme:
Za koru umutiti 8 žumanaca sa 8 kašika šećera, zatim dodati prašak za pecivo. Posebno umutiti bjelance i pomiješati sa žumancetom ,brašnom i šećerom. Koru treba peći u rerni prethodno zagrijanoj na 220 stepeni 20-30 minuta.
Za kremu skuhati 5 kesica pudinga od vanile sa 2l mlijekom. U puding staviti 100gr margarina, pa ostaviti da se ohladi.
Kada je kora gotova i ohlađena treba staviti ohlađen krem puding od vanile, jagode i ananas.
Na sve tako pripremljeno dodati umućenih 5 kesica šlaga, a zatim ukrasiti jagodama ili voćem po želji.
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
3°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
14°C