ZAPEČENI PATLIDŽAN SA FETOM Ručak koji sluti na lijepe dane
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 25.04.23 12:15 ∙ 0
POTREBNI SASTOJCI: 1 patlidžan, prstohvat soli, 1 paradajz, 3 grančice majčine dušice, grančica ruzmarina, 2 čehne bijelog luka, maslinovo ulje, 1 limun, 200 g feta sir
Priprema:
Dobro oprati patlidžan. Isjeći ga na jednake kolutove, i potopiti ga u hladnoj, posoljenoj vodi. Paradajz isjeći na kolutove jednake patlidžanu.
Napraviti marinadu od majčine dušice, ruzmarina, bijelog luka, maslinovog ulja i limunovog soka.
Na zagrijanoj taci izgrilovati patlidžan. Na svaki kolut patlidžana redati feta sir, a zatim majčinu dušicu, paradajz i na kraju opet feta sir.
Preliti sve marinadom i ubaciti u rernu na 250 stepeni, 15 minuta.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
5°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
12°C