Za ljubitelje čilija: Meksički pasulj koji morate probati
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 02.08.23 09:41 ∙ 0
Za ljubitelje paprene hrane ovo je idealan obrok.
Sastojci:
1 konzerva kuvanog bijelog pasulja
4 dimljene kobasice
1 ljuta papričica
1 glavica luka
isjeckani paradajz (bez kože)
bijeli luk po ukusu
1 kocka za pileću supu
lovorov list
ulje
so i vegeta
Priprema:
Na ulju prodinstati isjeckanu glavicu luka, sitno nasjeckati kobasice, paradajz, bijeli luk i ljutu papričicu.
Sve dinstati dok ne počne da pušta sokove. Pasulj procijediti i sipati u masu, miješati dok se ne sjedini, onda doliti vode i kocku koliko da pokrije zrna i sve kuvati 20 minuta.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C