TRADICIONALNI ITALIJANSKI SPECIJALITET SPREMAN ZA SAMO POLA SATA Recept koji će oduševiti goste za prazničnom trpezom
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 06.03.23 19:45 ∙ 0
Začinite prazničnu trpezu autentičnim jelima sa juga Italije i paletom ukusa kojoj nijedan gost neće odoljeti!
SASTOJCI
100 g Pasta di Gragnano (džinovski puževi)
100 g paradajz-pelata San Marzano
80 g junećeg mljevenog mesa
70 g kalabrijske kobasice N’duja (ljuta)
50 g sira mozzarella
30 g sira parmigiano reggiano
so, biber
svjež bosiljak
PRIPREMA
Kuvati pastu u slanoj vodi 14 minuta. Prodinstati meso s kobasicom na maslinovom ulju, pa dodati paradajz-pelat i dinstati još 10 minuta. Ubaciti kockice sira i napuniti puževe od tjestenine. Prebaciti u posudu za pečenje, odozgo narendati parmezan i zapeći u rerni oko 10 minuta. Ukrasiti bosiljkom.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- italijanska kuhinja
- pasta
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
8°C
Banja luka
16°C
Mostar
12°C
Tuzla
4°C
Bihać
15°C
Bijeljina
15°C
Zenica
11°C
Prijedor
14°C