TORTICE TRI LEĆE Savršenstvo mliječnog i karamelastog ukusa
Sastojci:
Priprema:
Šest posudica za pečenje premažite maslacem, a peć zagrijte na 160°C.
Za biskvit, bjelanjke odvojite od žumanjaka.
Od bjelanjaka izradite čvrsti snijeg (električnim mikserom najvećom brzinom, oko 3 minute).
Dodajte žumanjke i miksajte najmanjom brzinom dok se sve jednolično ne sjedini.
Postepeno dodavajte mješavinu za biskvit i lagano miješajte mutilicom do glatke strukture (2-3 minute).
Pripremljenu mješavinu za biskvit raspodijelite u posudice za pečenje i pecite u peći zagrijanoj na 160 °C oko 25 minuta.
Ohladite 10-ak minuta u kalupima, a zatim tankim nožićem prodajte uz rub svakog kolačića i izvrnite ih na tanjir. Izbodite svaki kolačić čačkalicom.
Za pripremu mliječnog preliva, u prikladnu posudu ulijte 800 ml mlijeka i mješavinu za mliječni preliv. Zagrijavajte do vrenja uz stalno miješanje mutilicom dok se sve ne otopi.
Prelijte preko biskvita i ohladite minimalno 1 sat u frižideru
Za pripremu karamela preliva, u posudu ulijte ostatak mlijeka, zagrijte do vrenja i maknute s vatre. Dodajte mješavinu za preliv i miješajte mutilicom 2 minute (dok ne dobijete jednoličnu masu).
Posluživanje
Ravnomjerno prelijte preko svake ohlađene tortice i poslužite.