LAGANA TORTA SA JAGODAMA I JOGURTOM Poslastica idealna za tople dane
Osvježavajuća torta od jogurta bila ona sa ili bez voća,…ovisno od vašeg izbora, odličan je odabir za ove vruće ljetne dane.
SASTOJCI ZA PODLOGU
250 g mljevenog petit keksa
140 g maslaca
50 g šećera u prahu
KREMA OD JOGURTA
800 g čvrstog jogurta
120 g šećera
prstohvat soli
500 ml. vrhnja za šlag
20 g želatine
5 kašika vode
JOŠ TREBA
300 -400 g ne previše zrelih jagoda
Malo čokolade bijele i tamne za ukrasiti tortu
Priprema:
Dno kalupa za tortu promjera 24-26 cm. nikako ne manje, obložiti papirom za pečenje. U posudi izmiješati kekse, šećer i otopljeni maslac, rukom izraditi. Sada smjesu od keksa rasporediti po dnu kalupa i lagano rukama utisnuti
13-14 jagoda prerezati na pola pa ih rasporediti po stranici kalupa, tako da rezani dio priljubimo uz stranicu, zatim stavimo u hladnjak dok pripremamo kremu od jogurta. Umutimo vrhnje u čvrsti šlag. Želatin staviti u manji lončić, dodati vodu i neka odstoji oko 10 minuta da nabubri. Jogurt, so i šećer dobro sjediniti. Sada u šlag lagano postepeno umiješati smjesu od jogurta .Nabubrenu želatinu na laganoj vatri otopiti, pa je polako uz stalno miješanje dodati u kremu. Kremu uliti preko podloge od keksa, poravnati staviti na hlađenje,…najbolje preko noći .Ohlađenu tortu ukrasiti po želji.
Napomena:
Ako želite možete jagode umiješati još i u jogurt smjesu ali tada kalup ne bi smio biti manji od 26 cm.
BONUS VIDEO: