TORTA BIJELI ANĐEO Čuvena poslastica koja se ne peče i nevjerovatno je kremasta
Sastojci:
1 pakovanje kora za rozen tortu
1 l mleka
4 kesice pudinga od vanile
200 g bijele čokolade
10 kašika šećera
100 g mlijeka u prahu
250 g margarina
125 g putera
500 g šlaga u prahu
4 čaše kisele pavlake
Priprema:
I fil: Skuvati puding u zaslađenom mlijeku, dodati 100 g bijele izlomljene čokolade i miješati dok se ne rastopi. Kada se puding ohladi sjediniti sa umućenim puterom, margarinom i mlijekom u prahu. Preostalu čokoladu sitno isjeckati i umiješati u fil. Sve sjediniti.
II fil: umutiti šlag sa hladnom vodom i dodati kiselu pavlaku, lagano sjediniti kutlačom.
Filovanje: Jednu koru premazati filom od pudinga, pa filom od šlaga, staviti drugu koru, pa fil od pudinga preko fil od šlaga i tako redom dok ne potrošite sve kore. Odozgo cijelu toru premazati šlagom.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recept