PRIJEDLOG ZA RUČAK Teleći rižoto sa ljutom papričicom
Sastojci za rižoto sa ljutom papričicom
½ kg teletine
100 g mljevenog mesa
1 paprika
1 velika glavica luka ili praziluk
1 tikvica
1 veći paradaiz
2 mrkve
1 ljuta papričica
4 češnja češnjaka
1 vezica peršina
1 kašika kiselog vrhnja ili milerama
1 kašika vegete
nekoliko klinčića
1 kocka za juhu ili temeljac
1 kašika pirea od paradaiza
riža kratko zrno(oko 80 g po osobi)
Priprema rižota sa ljutom papričicom:
Luk narežemo na sitno, još bolje ako koristite praziluk, prodinstamo na ulju.
Dodati teletinu izrezanu na manje komadiće i mljeveno. Još dinstati,a zatim dodajemo svo ostalo povrće sitno isjeckano. Peršinovu satbljiku dodamo odmah, a listiće dodamo pred sam kraj kuhanja.
Ubacimo začine i podlijemo temeljcem. Kuhamo dok meso ne omekša.
Ljutu papričicu dodate prema ukusu, pazite, sjemenke odstranite jer su one najžešće.
Kad je meso kuhano dodamo rižu (kratkog zrna) i kuhamo podlijevajući temeljcem.
Kad je riža gotova dodamo vrhnje, sjeckane listiće peršuna, dvaput promiješamo i vruće služimo. Obilato posuti parmezanom.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA