TELEĆA REBARCA Kao da ste ih pravili ispod sača, samo još ukusnije, a meso se lijepi za prste
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 10.10.23 08:00 ∙ 0
Meso ispod sača je preukusno, ali teško je da to možete da spremite ako živite u gradu. Zato je ovaj recept fantastična zamjena jer se meso pravi u rerni.
Sastojci:
- 1,5 kg telećih rebara
- 1 kg krompira
- 2-3 komada mrkve
- 2 crvena luka
- 3-4 čena bijelog luka
- povrće (krompir, mrkvu, crveni luk, 4 čena bijelog luka)
- ulje
- mast
- biozačin
- so, biber
Priprema:
Pomiješajte so, biber, povrće i dodajte ulje. Utrljamo to u meso i ostavite u frižideru sat. Izvadite meso i stavite u tepsiju. Na šporetu zagrijete veliku kašiku masti i prelijete meso. Pokrijte i stavite u rernu na 250 stepeni 12-15 minuta. Smanjite na 200 stepeni i pecite još 10-15 minuta. Zatim otklopite i dodajte oko 100 ml ključale vode.
Vratite u rernu i pecite još sat na 200 stepeni. Začinite povrće ravnom kašikom biozačina i promiješajte. Isijecite ga na velike komade. Dodajte u tiganj s mesom, povrće na dnu i meso na vrhu. Ako je sva tečnost isparila, dodajte još malo ključale vode, poklopite i vratite u rernu na još 20 minuta. Sklonite poklopac i pecite meso i povrće još 15 minuta.
BONUS VIDEO:
10
- Tagovi
- rebarca
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C