TAJNA SVETOGORSKE SARME ZA BADNJE VEČE Posna i preukusna – originalan recept sa Svete Gore
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 11.12.22 10:34 ∙ 0
Ovu sarmu monasi sa Atosa spremaju za Badnje veče, naučite i vi da je spremite, a možete i da je zaledite.
Sastojci:
2 praziluka
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
100 gr riže
350-400 gr mljevenih oraha
100 gr dimljene ribe (losos)
12-15 listova kiselog kupusa
So, ulje, suvi začin, crvena mljevena paprika, biber, bijeli luk u granulama, peršun, čili začin.
Priprema:
Na ulju propržite praziluk, crni luk i šargarepu. U povrće dodajte opranu rižu, a zatim dodajte mljevene orahe. Nakon toga dodaje dimljenu ribu. Dodajte i začine i promješajte. Umotavajte sarmu, slažite u šerpu pa stavite u rernu.
Kuvati u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0RECEPT DANA Kremasta krompir salata
06:00 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C