TAJNA PROFESIONALNIH KUVARA Junetinu prije spremanja treba premazati…
ALOONLINE.ME | Žena ∙ 23.10.21 11:36 ∙ 0
Ako želite da vam se komad junetine koji ste spremili topi u ustima, isprobajte jednostavan trik s kivijem, zahvaljujući kojem će meso biti izuzetno mekano.
Sve što treba da uradite jeste da obložite juneće meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vrijeme prije pripreme.
Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono postaje vrlo meko.
Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške izrezan kivi nekih sat, dva prije pripreme.
Takođe, važno je da vam junetina ne bude predugo obložena kivijem, kako meso ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme.
Sličan efekat na meso ima i ananas, pa umjesto kivija možete koristiti i ovu tropsku voćku.
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0RECEPT DANA Kremasta krompir salata
06:00 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
3°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
14°C