SPREMITE OMLET NA MALO drugaciji način!!
Omlet ili kajgana su uvijek savršeno rješenje za doručak. Hranljivi su i brzo se spremaju, a samo uz male modifikacije recepta dobijete uvijek novo i ukusno jelo.
Uz ovako spremljen doručak dugo nećete osjetiti glad, a kombinacija sastojaka je uprava čarolija ukusa.
Sastojci:
4 jaja,
1 crni luk,
100 gr pečuraka,
1 paprika,
malo maslinovog ulja,
so i biber,
svjež peršun,
1 paradajz,
mako začinske paprike,
50 gr kačkavalja.
Priprema:
Isjeckajte svo povrće i pečurke, pa ih na malo maslinovog ulja blago propržite.
Umutite jaja, pa im dodajte so, biber i začinsku papriku.
Prelijte jaja preko povrća i pržite dok se ne uhvati korica, a onda pažljivo okrenite omlet, pa ga zapecite i sa druge strane.
Ugasite ringu, pa narendajte kačkavalj preko omleta i ostavite na toploj ploči da se rastopi.
Preko nasjeckajte peršun, pa servirajte uz paradajz i kiselo mlijeko.
- Tagovi
- Jaja
- jaja sa povrčem
- OMLET