SLADOLED TORTA SA NAPOLITANKAMA Ova brazilska poslastica je proglašena najboljom na svijetu
Karamel:
- 200 ml slatke pavlake
- 400 ml nezaslađenog kondenzovanog mleka
- 1 kašika maslaca
- 4 kašike šećera
- 5 kašika kakaoa
Ostalo:
- 400 g lješnik napolitanki
- 2 l sladoleda od vanile
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, kondenzovano mlijeko, maslac, šećer i kakao. Stavite na tihu vatru i kuvajte oko 30 minuta uz povremeno miješanje, treba da se malo zgusne. Ostavite da se prohladi.
Izmrvite napolitanke. Sladoled izvadite iz friza da se malo zagrije. Kalup za tortu ili vatrostalnu posudu obložite providnom folijom. Na dno kalupa složite dvije trećine izmrvljenih napolitanki. Prelijte ih s dvije trećine karamela. Odozgo stavite dve trećine sladoleda. Poravnajte. Stavite preostali keks i prelijte karamelom. Odozgo stavite ostatak sladoleda. Stavite tortu u zamrzivač preko noći. Izvadite 20 minuta prije posluživanja, okrenite naopako na tacnu i skinite foliju. Isjecite parčiće i poslužite, a ostatak odmah vratite u zamrzivač.
BONUS VIDEO: