SA UKUSNIM PRELIVOM Pileća džigerica sa rižotom
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 02.11.22 17:47 ∙ 0
Sada kada nam dolazi doba hladnih čarolija, toplo jelo vrlo dobro pristaje i ispunjava nas energijom i hranjivim sastojcima
Sastojci:
- 200 g pileće džigerice
- 200 g integralne riže
- 50 do 100 g gorgonzole
- 2 praziluka
- so, vegeta
- peršun
Priprema:
U teflonski tiganj stavite pileću džigericu, sitno isjeckan praziluk, malo soli i vegete.
Sve to zajedno pržite i miješajte nekoliko minuta dok pileća džigerica ne dobije tamnobraon boju.
Skuvati integralnu rižu, procijediti i dodati gorgonzolu.
Ispržiti nekoliko minuta kako bi se gorgonzola sjedinila i istopila. Na kraju prženja dodati sitno isjeckan svježi peršun.
Servirati i dekorisati uz piće po želji.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C