RUSKI STARINSKI RECEPT: Najbrža kajgana iz rerne, mekša i vazdušastija od one iz tiganja
ALOONLINE.BA/ALO.RS | Žena ∙ 18.10.21 20:42 ∙ 0
Ako se držite nepisanog pravila da svakog jutra treba pojesti jedno jaje, onda svakako radite pravu stvar, jer svi doktori baš tako preporučuju
Kajgana iz rerne, stari je ruski specijalitet, a njihove bake i majke kako bi ona bila još mekša i vazdušasta koriste ljusku od jajeta, tako što mlijeko sipaju iz nje u jaja.
Uz ovako spremljen doručak dobro će doći i čaša jogurta.
Sastav:
5 jaja
250 ml mlijeka
prstohvat soli
Priprema:
U posudu stavite jaja, malo posolite, sipajte mlijeko, pa sve dobro izmiješajte i izlijte u vatrostalnu posudu i pecite 30 minuta na 180°C.
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C