RUČAK ZA PRAVE GURMANE Krmenadle u paradajz sosu sa kačkavaljem
Za sve one kojima je dosadilo jesti suhe i tvrde krmenadle evo jedan starinski recept.
Potrebno je:
10 krmenadli
10 krompira
4 šargarepe
1 korijen celera
500 ml paradajz pelata
500 ml pavlake za kuvanje
5-8 čenova bijelog luka
200 g rendanog kačkavalja
5-6 kašika suvog biljnog začina
5-6 kašika aleve paprike
1 praziluk
150 ml ulja
Priprema
1. Krmenadle uvaljajte u mješavinu suvog biljnog začina i aleve pa ispržite u vrelom ulju.
2. Pržene ih poredajte u dublji pleh i pored njih poredjajte obareni krompir, celer i šargarepu kao i svježu papriku i praziluk isječene na kolutove.
3. Prelijte sa malo vode u kojoj ste barili povrće (jedna do dve kutlače) pa zapecite u rerni pola sata. Izvadite pa prelijte paradajz pelatom i još zapecite. Ponovo poslije nekog vremena izvadite iz rerne i prelijte pavlakom i rendanim kačkavaljem. Kad masa postane gusta i višak tečnosti ispari izvadite iz rerne i servirajte uz salatu po želji.
- Tagovi
- RECEPT DANA