ROLOVANA PILETINA Sočan ručak iz rerne neodoljivog ukusa
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 03.04.23 10:32 ∙ 0
POTREBNI SASTOJCI:
120 g maskarponea, 1 kašičica svježeg ruzmarina, 2 protisnuta čehna bijelog luka, 4 pileća filea, 120 g pršute, 4 kašike maslinovog ulja, 1/2 limuna, 1 kašičica biozačina
Priprema:
Maskarpone pomiješajte s ruzmarinom, protisnutim bijelim lukom i biozačinom. Na fileima napravite oštrim nožem džepove i napunite ih kašikom pripremljenog maskarponea.
Potom svaki file omotajte sa tri trake pršute i, ako je potrebno, pričvrstite čačkalicama.
U tavi na zagrejanom ulju ispecite pripremljene filee s obje strane. Zatim sve premjestite u tepsiju i ostavite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni i pecite još 20 minuta. Pred kraj ih poprskajte limunovim sokom. (Naj portal)
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- rolovana piletina
Možda vas zanima
ISPROBAJTE ROLOVANU PILETINU!
14:51 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
8°C
Banja luka
13°C
Mostar
9°C
Tuzla
5°C
Bihać
12°C
Bijeljina
13°C
Zenica
9°C
Prijedor
16°C