RECEPT ZA SRPSKU PILEĆU PAŠTETU Ovakvu ne možete da kupite u prodavnici – prste da poližete!
Sastojci:
400 g pileće džigerice
1 crni luk
2 šnite slanine
1 čen bijelog luka
1 lovorov list
1/4 kašičice sušenog timijana
200 g slanog putera
1/4 šolje pavlake za kuvanje
2-3 kašike rakije
Priprema:
U tavi istopite 100 g putera, pa dodajte sitno sjeckani crni luk, sjeckanu slaninu i mljeveni bijeli luk. Pospite timijan i kada luk omekša, a slalnina se isprži dodajte očišćenu džigericu. Kada se džigerica ispržite sipajte rakiju, promiješajte, pa dodajte preostali puter, pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite, pa stavite i lovorov list. Promiješajte i smanjite temepraturu i krčkajte još nekih 5 minuta. Isključite i sačekajte da se ohladi nekih 10 minuta. Izvadite lovorov list, a ostatak smjese stavite u blender. Dobro izblendirajte sve dok smjesa ne postane glatka. Zatim procedite kroz sito kako biste bili sigurni da nema grudvica. Odložite u staklenu posudu i stavite u frižider.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- pileća pašteta
- recept