RECEPT DANA Brzi zapečeni pasulj
Možete sami da skuvate pasulj, ali će priprema ovog jela biti duža i neće moći da se zove brzi zapečeni pasulj.
Sastojci:
600 g kuvanog pasulja;
60 g dimljene slanine;
pancete ili suvog vrata;
1 crvena paprika;
1-2 šargarepe;
2-3 lovorova lista;
ulje, so, biber, vegeta, aleva paprika.
Priprema:
1. Pasulj iz konzerve ocijedite i properite u nekoliko voda. Možete i sami da skuvate pasulj, ali će onda priprema ovog jela biti duža, pa neće moći da se zove brzi zapečeni pasulj;
2. Slaninu ili suvi vrat narežite na kockice pa propržite na ulju. Poslije nekoliko minuta dodajte slanini papriku i šargarepu, koju ste prethodno isjeckali na sitnije kockice. Ostavite da se prži nekoliko minuta. Zatim dodajte so, biber, vegetu i alevu papriku, promiješajte, dodajte kuvani pasulj, pa zalijte vodom i pustite da proključa;
3. Vatrostalnu posudu, najbolje zemljanu, namažite uljem, položite lovorove listove na dno, pa u nju sipajte pasulj kada voda proključa;
4. Stavite u rernu koja je zagrijana na 220 stepeni da se zapeče oko 20 do 30 minuta. Brzi zapečeni pasulj poslužite uz paradajz ili zelenu salatu.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA