PUN TANJIR ZDRAVLJA Čorba od spinata i piletine, bogata, mirisna i ukusna
ALOONLINE.BA/ALO.RS/ | Žena ∙ 01.11.21 09:04 ∙ 0
Potrebno je:
200 g spinata,
1 glavica crnog luka,
3 čena bijelog luka,
200 g bijelog mesa,
3 kašike ulja,
1 kašika brašna,
1 goveđa kocka za supu,
200 g kisele pavlake,
1 žumanjce,
so,
biber.
Priprema:
Na ulju propržite sjeckani crni luk i sjeckano bijelo meso. Dodajte bijeli luk i brašno, pa kratko propržite. Dodajte sjeckani spinat, dva litra vode i kocku za supu i kuvajte pola sata. Sklonite čorbu sa ringle, pomiješajte žumanjce i pavlaku i dodajte ih u čorbu i dobro promiješajte.
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C