PRIJEDLOG ZA RUČAK: Punjena pileća prsa sa povrćem!
Sastojci
– 4 kom pilećih fileta / 600 g
– 250 g graška
– 250 g krompira
– 2 srednje mrkve
– 1 luk
– 2 češnja bijelog luka
– 1 kašika nasjeckanog peršina
– 2 kašike maslinovog ulja
Marinada:
– 3 kašike maslinovog ulja
– 1 kašike timijana
– 1 kašika cumina
– 1 kašika mljevenog pimenta
– sol, biber
Ostalo:
– 2 dl vode
– 1 kašika koncentrata paradajza
Priprema:
Narezite krompir na kockice, isto napravite i sa mrkvom. Stavite povrće kuhati u slanu vodu desetak minuta, prije kraja kuhanja dodajte smrznuti grasak. Dobro ocijedite stavite u zdjelu. Narežite pileca prsa na snicle. U posudu stavite maslinovo ulje, sol, biber, mljevenu slatku papariku, moze i malo ljute po uksusu, mljeveni kumin i mljeveni piment. Sve dobro promiješajte. Marinierajte pilece filete u marinatu nekih 15 min. Na sitno nasjeckajte luk, češnjak i persun dodajte u kuhanu mrkvu i krompir, lagano posolite, poparite pa pokapajte sa malo maslinovog ulja. Promiješajte. U svaki filet dodajte kašiku, dviju nadjeva od povrća, zavijte u roladicu. Stavite u lagano nauljeni pleh, ostatak povrća stavite oko mesa. U zdjelicu stavite vodu i koncentrat paradajza razmutite pa prelijte meso i povrće. Pecite oko 30 min, 200 C, dok meso ne dobije finu boju. Servirajte toplo uz neku salaticu. Povrće povećavajte ili smanjujte po ukusu.