PRIJEDLOG ZA RUČAK Posno jelo od pasulja i kiselog kupusa
Sastojci za posno jelo od pasulja i kiselog kupusa:
500 g bijelog pasulja,
3 glavice crnog luka,
12 kašika ulja,
2 manje glavice kiselog kupusa,
aleva paprika,
so,
biber.
Posno jelo od pasulja i kiselog kupusa se priprema na sljedeći način:
Šest sati pre pripreme jela ili tokom noći potopite pasulj u vodu i ostavite da stoji.
Potom kratko prokuvajte, iscijedite, nalijte novom vodom, pa dodajte dvije isjjeckane glavice crnog luka i 5 kašika ulja i kuvajte dok se pasulj ne raskuva.
U drugoj šerpi izdinstajte sitno sjeckani kiseli kupus sa malo ulja (ili masti).
U posebnoj šerpi zagrijte ostatak ulja i ispržite preostalu isjeckanu glavicu crnog luka.
Dodajte kašiku aleve paprike, pržite još oko 60 sekundi, pa umješajte iscijeđen kuvani pasulj i dinstani kupus.
Posolite i pobiberite po želji, promiješajte i zapecite u rerni.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA