POSTAĆE VAM JEDNO OD OMILJENIH JELA Zapečene pljeskavice sa sirom i pečurkama
POTREBNI SASTOJCI:
600 g mljevenog mesa
1 crni luk
3 čehne bijelog luka
2 kriške hljeba
150 g sira
Za punjenje potrebno:
300 g pečuraka
1 mrkva
2 crna luka
1 jaje
2 kašike majoneza ili pavlake
Priprema:
Hljeb isjeckajte na kockice i prelijte vodom. Ocijedite, pa stavite u blender i dodajte crni i bijeli luk.
Dobijenu kašu sipajte u mljeveno meso. Posolite i pobiberite po ukusu, pa sjedinite.
Napravite veće ćufte, pa iz pomoć okruglog kalupa napravite pljeskavice. Poredajte na pleh obložen pek papirom.
Pečurke i luk isjeckajte, a šmrkvu izrendajte.
Propržite luk i pečurke, pa sipajte u posudu. Dodajte mrkvu i jaje, posolite i pobiberita, pa dodajte i majonez/pavlaku. Sve dobro promiješajte.
Sipajte fil preko pljeskavica, pa pospite svaku izrendanim sirom. Pecite na 200°C nekih 20 minuta.
BONUS VIDEO: