POSNI SMUĐ Osvaja na prvi zalogaj, svi će vam tražiti recept
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 28.12.23 14:01 ∙ 0
Sezona slava u toku Velikog Božićnog posta prava je prilika da napravite ovo preukusno jelo. Ovako pripremljen smuđ prava je rapsodija ukusa, oduševićete goste.
Sastojci:
800 g kotleta smuđa
40 g mrkve
2 čena bijelog luka
1/2 veze mirođije
maslinovo ulje
so
100 g tikvica
100 g patlidžana
100 g šampinjona
100 g paprika
100 g paradajza
Za sos:
400 ml crnog vina
80 g paradajz pelata
100 g crvenog luka
Priprema:
Napravite marinadu od maslinovog ulja, rendane mrkve, usitnjenog bijelog luka i mirođije i soli, pa u njega stavite kotlet smuđa. Odložite na dva sata u frižider, pa ga pecite u gril tavi. Povrće isjecite i ispecite na teflonu. Pomiješajte crno vino i pelat paradajza, dodajte crveni luk, promješajte, pa smuđa služite uz ovaj sos i grilovano povrće.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recepti
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C