POSLASTICA KOJOJ ĆETE SE VRAĆATI Mini posni čizkejk koji ćete pojesti u par zalogaja
Čizkejk je kolač koji se pravi od davnina, a originalni recept je sadržao brašno i sir i pekao se u rerni. Kasnije su nastale moderne verzije ove poslastice koje nisu uključivale pečenje, a prave se od keksa, krem sira kao osnove i ostalih sastojaka po želji.
Sastojci:
150 g posnog mljevenog keksa
60 g margarina
Za fil:
300 g posnog krem sira
100 g šećera 1 kašičica ekstrakta vanile
1 kašika limunovog soka
200 ml posne slatke pavlake
Za dekoraciju:
džem
voće po želji
Priprema:
Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. Mljeveni keks pomešajte sa istoljenim margarinom i dobro sjedinite. Zatim sipajte po kašiku ili dvije dobijene smjese u korpice i lijepo utisnite.
U posudi umutite krem sir i šećer, pa dodajte ekstrakt vanile, limunov sok i slatku pavlaku, pa sve dobro sjedinite mikserom. Sipajte u korpice i stavite u frižider ili zamrzivač da se lijepo stegne. Možete da ih ukrasite tako što ćete ih premazati džemom ili ukrasiti voćem. Prijatno!
BONUS VIDEO: