POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 06.07.23 06:30 ∙ 0
Fil je fenomenalan i ukusan.
Sastojci:
10 crvenih rog paprika
10 debljih parčeta kačkavalja
2-3 jaja
1 šoljica brašna
1 šoljica prezli
prstohvat soli
ulje za prženje
Priprema:
Paprike ispecite na tiganju ili roštilju i ohladite ih u pokrivenoj posudi. Paprike iz zamrzivača su idealne jer im se lako skida koža. Ohlađenim paprikama skinite kožu i pažljivo im izvadite semenke. Napunite ih kačkavaljem. Umutite jaja i posolite. Papriku punjenu sirom uvaljajte u brašno, pa u razmućena jaja, te u prezle. Pecite u dubljoj masnoći, po nekoliko minuta s obe strane. Pečene paprike slažite na papirnati ubrus, kako bi upio višak masnoće. Poslužite vruće kao predjelo ili prilog.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
RECEPT DANA Zasladite se uz „majmunski kolač“
07:00 ∙ Žena ∙ 0NEODOLJIVA KOMBINACIJA Složenac od fete i cvekle
11:59 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
17°C
Sarajevo
8°C
Banja luka
17°C
Mostar
13°C
Tuzla
5°C
Bihać
16°C
Bijeljina
17°C
Zenica
12°C
Prijedor
17°C