PRIJEDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK Piletina u kremastom umaku od luka i vina
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 18.07.22 09:55 ∙ 0
Za današnji ručak predlažemo vam da spremite piletinu u kremastom umaku od luka i vina.
Sastojci
- 50 g maslaca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 600 g pilećih prsa
- 3 glavice luka
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- 1 kašika senfa
- 50 ml bijelog vina
- 50 ml vode
- 1 mesna kocka
- 2-3 kašike kisele pavlake
- morska so
- svježe mljeveni biber
Priprema
Luk isjeći na rebarca, a meso na trake. Na zagrijanoj masnoći na srednje jakoj vatri pržiti meso i luk do zlatno smeđe boje oko 10 minuta. Umiješati ljutu tucanu papriku, usitnjenu mesnu kocku, dodati senf, vino, vodu, posoliti, pobiberiti i pržiti 3-4 minuta. Skloniti sa vatre i umiješati kiselu pavlaku. Poslužiti uz rižu ili prilogom i salatom po želji.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
ZASLADITE DAN Kolač od mandarine
15:02 ∙ Žena ∙ 0SAVRŠEN SPOJ POVRĆA Krem sataraš
05:30 ∙ Žena ∙ 0ZAPEČENA TJESTENINA Fino, jednostavno i jeftino
12:53 ∙ Žena ∙ 0PRIJEDLOG ZA RUČAK Šnicle punjene sirom
10:47 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
8°C
Banja luka
16°C
Mostar
12°C
Tuzla
4°C
Bihać
15°C
Bijeljina
15°C
Zenica
11°C
Prijedor
14°C