SAVRŠEN SPOJ! Piletina u marinadi od jogurta i limuna
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 04.05.22 06:00 ∙ 0
Pomiješati jogurt, koricu i sok limuna, slatku papriku, so, zgnječeni bijeli luk, biber i maslinovo ulje.
Piletinu narezati na manje komade pa je preliti marinadom i dobro promiješati.
Prekriti prozirnom foljom i ostaviti da stoji 4 sata u frižideru.
Na malo ulja ispeći piletinu da poprimi boju sa svih strana pa je prebaciti u lim za pečenje, preliti ostatkom marinade i peći oko 30-40 minuta na 180 stepeni.
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
NEODOLJIVA KOMBINACIJA Složenac od fete i cvekle
11:59 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
16°C
Sarajevo
8°C
Banja luka
13°C
Mostar
9°C
Tuzla
7°C
Bihać
12°C
Bijeljina
13°C
Zenica
9°C
Prijedor
16°C