OTKRIVAMO TAJNI SASTOJAK: Evo kako se pravi savršena Cezar salata
Sastojci:
300g pilećih grudi
1 manja Iceberg salata
60 g pancete u listicima
2-3 parčeta tost hljeba ili već gotove krutone
parmezan
paradajz
Sastojci za preliv
3 žumanceta
kašika dižon senfa
1 čen bijelog luka
konzerva inćuna
2 kašike soka od limuna
2 kašike maslinovog ulja
malo soli i bibera.
Priprema:
Preliv se pravi nikad jednostavnije, samo izmiksujte sve navedene sastojke. Inćuni su ti koji daju poseban ukus salati.
Piletinu izgrilujte i isjecite na tanke listiće. Salatu takođe isjeckajte, kako bi se lakše jela, a i kako bi bolje upila preliv. Ako ste se odlučili za tost hljeb (istostiran), isjeckajte na kockice, dodajte salatu i preliv i malo piletine, pa izmješajte. Prebacite sve u jednu činiju, pa na vrhu poređajte ostatak piletine, isječen paradajz i pancete, a potom pospite parmezan.