OBROK KOJI JE ZALUDIO SVIJET Pripremite domaću granolu, zdraviju i ukusniju od kupovne
Najčešće se jede za doručak ili večeru.
• 250 g ovsenih pahuljica
• 50 g usitnjenog lješnika
• 75 g usitnjenog badema
• 50 g sjemenki suncokreta
• 25 g listica kokosa
• 2 kašike mljevenog lana
• 2 kašike chia semenki
• 3 kašike meda
• 2 kašike kokosovog ulja
• 1 kašicica arome vanile
• 2 kašike vode
• 1 kašicica cimeta
• 50 g brusnica
• 50 g papaje
• 50 g suhih kajsija
Priprema:
U dublju podudu sipajte ovsene pahuljice, lješnik, badem, sjemenke suncokreta, listiće kokosa, mljeveni lan i chia sjemenke.
U drugoj podudi sjedinite i otopite med, kokosovo ulje, aromu vanile i vodu. Prelijte preko suhih sastojaka i dobro promiješajte. Sipajte u dublji pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite na 160 stepeni, oko 25-30 minuta. U toku pečenja 2-3 puta promiješajte.
Ostavite da se ohladi, a onda dodajte cimet, brusnice, papaju i kajsije. Promiješajte i sipajte u teglu.
Od ove količine namirnica doija se oko 650 g domaće granole.
BONUS VIDEO: